NATUURGEBIED ZWILLBROCKER VENN OVER DE GRENS BIJ GROENLO 

Het natuurgebied omvat zowel bos als moerasgebied. In het natuurgebied broeden meer dan honderd verschillende vogelsoorten. 

Het Zwillbrocker Venn herbergt de grootste kokmeeuwen kolonie van Duitsland, met ca. 16.000 getelde dieren. Het is tevens wereldwijd de meest noordelijk gelegen broedplaats voor een kolonie van ongeveer 40 flamingo’s. Waar de kokmeeuwen het gehele jaar in het gebied aanwezig zijn, zijn de flamingo’s er van maart tot eind mei en trekken dan naar warmere oorden. Vanwege deze unieke broedvogels staat het gehele gebied onder Vogelbescherming.

Nationaal Landschap Winterswijk 
Rust en ruimte zo ver als je kijken kunt 
 
Waar in Nederland is het nog donker genoeg om de sterrenhemel te kunnen zien? Het Nationaal Landschap Winterswijk kenmerkt zich door rust en ruimte. Door verrasende landweggetjes die je na iedere bocht trakteren op een ander fenomenaal uitzicht. Onthaasten en genieten van het pure leven doe je in de Winterswijkse natuur. 
 
Het predicaat Nationaal Landschap is een prachtige en eervolle titel voor dit unieke gebied van 22.000 hectare. In het verleden hebben de eigenaren van scholtenboerderijen met hun pachters en knechten een grote stempel gedrukt op het ontstaan van dit gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Het resultaat is een afwisselend coulisselandschap met een aantal natuurreservaten ( b.v. het Korenburgerveen en het Wooldse Veen.) met zeldzame dieren en planten. Eén van de mooiste in Nederland! 

In het Achterhoeks Openluchtmuseum beleef je het oude boerenleven in de Achterhoek.

 

Wij brengen je terug naar de Achterhoek van toen. Neem een grote stap terug in de tijd ervaar hoe de boer vroeger woonde en werkte. Techniek, leven en cultuur die we vandaag de dag nog herkennen in onze cultuur. Voor even kun je in ons vernieuwde museum ervaren hoe het is om te leven als Achterhoeker.

Kaasboerderij Weenink

Beleven, proeven, zien, ontdekken, plezier maken en genieten; je doet het allemaal op de kaasboerderij van de familie Weenink! Vol trots en met typisch Achterhoekse gastvrijheid laten wij je kennismaken met onze producten en het verhaal daarachter. Neem een kijkje in de koeienstal, werp een blik in onze kaasopslag, zie hoe onze kaas gemaakt wordt én proef de lekkerste zelfgemaakte en lokale producten. Na een bezoek keer je met een goed gevoel (én de lekkerste kaas) huiswaarts. Dat moet je beleven!

In het AVOG’s CRASH MUSEUM krijgt u door middel van een film en een permanente tentoonstelling een indruk van de geschiedenis van de Luchtoorlog 1940-1945 boven Nederland en in het bijzonder boven de Achterhoek. Welke gevolgen had dit voor de vliegeniers en de bevolking?

Geopend: Elke 1e zondag van de maand van 13.00 – 17.00 uur en in de zomermaanden juli + augustus alle zondagen van 13.00 – 17.00 uur.

STOOMZAGERIJ NAHUIS

Kom langs tijdens de open dagen om de stoomhoutzagerij te bekijken. Enthousiaste vrijwilligers vertellen er graag over!

Voor mee informatie over wat er nog meer te doen is in de omgeving Groenlo . Kijk op de vvv website. https://groenlo.nl

·         De achterhoek staat ook bekend van de Zwart cross. Dit terrein lig vlak bij onze camperplaats. Daarom zijn we tijdens de zwart cross alleen te boeken voor zwart crossers.

·         In de nazomer zijn er in onze omgeving verschillende bloemencorso’s. Kijk voor informatie daar over op onze facebookpagina.